Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου, στο ύψος της Μ. Αλεξάνδρου. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν προς Ναύπλιο συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό που εξερχόταν από το χώρο του πάρκινγκ στο λιμάνι του Ναυπλίου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τέσσερα νεαρά παιδιά που βρίσκονταν στο Ι.Χ. και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Το συμβάν αυτό υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για βελτίωση των διαβάσεων με την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και τη θέσπιση ορίων ταχύτητας. Σε συνεργασία με την τροχαία Ναυπλίου, η δημοτική αρχή θα πρέπει να εστιάσει στην πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων, προχωρώντας σε άμεση επέμβαση στις επικίνδυνες διαβάσεις.
Καθημερινά, σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, με υλικές ή και ανθρώπινες ζημιές, και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η αποφυγή μελλοντικών τραγωδιών.
φωτο:Βασίλης Αραμπός
