Προς το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα απευθύνεται σε 15.000 νέους ανέργους. Με βάση το νέο σύστημα, θα δώσουμε ένα επίδομα μεγαλύτερο από το σημερινό, αλλά με ανώτατο όριο τα 1.297,45 ευρώ. Παρά τις αυξήσεις που προκύπτουν από μισθούς και προϋπηρεσία, το ποσό δεν θα ξεπερνά αυτό το πλαφόν.
Η εργατολόγος Μαργαρίτα Κάρδαρη δήλωσε στο MEGA ότι έχουμε υπογράψει την ΚΥΑ που ορίζει την εφαρμογή του νέου επιδόματος και θα το εφαρμόσουμε πιλοτικά σε 15.000 ανέργους, οι οποίοι θα επιλέγονται τυχαία. Το επίδομα θα είναι εμπροσθοβαρές, με υψηλότερες παροχές τους πρώτους μήνες και θα αποτελείται από τρία μέρη: ένα σταθερό ποσό (648,75€), ένα μεταβλητό ποσό που υπολογίζεται βάσει της προϋπηρεσίας και ένα άλλο μεταβλητό ποσό βάσει του μέσου όρου των αποδοχών των εργαζομένων.
Με το νέο επίδομα, στοχεύουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, να παρακινούμε περισσότερο στην εύρεση εργασίας και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, δίκαιοι και ανταποδοτικοί. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε ξεχωριστή αίτηση για να λάβετε το επίδομα.
Μετά την πιλοτική εφαρμογή, θα αξιολογήσουμε το πρόγραμμα και, αν χρειαστεί, θα το τροποποιήσουμε για να το εφαρμόσουμε καθολικά.
