Πρόγραμμα ακολουθιών Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου ΆργουςΗ επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος για τον εορτασμό του Πολιούχου Άργους, Αγίου Πέτρου

Ο Άγιος Πέτρος Άργος αποτελεί το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την πόλη μας την Κυριακή 3 Μαΐου 2026. 


Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα για τη μνήμη του Θαυματουργού Επισκόπου. Πράγματι, το Σάββατο 2 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Ωστόσο, η πιο συγκινητική στιγμή αναμένεται στις 9:15 μ.μ. με τη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος θα ηγηθεί των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Άγιος Πέτρος Άργος θα τιμηθεί την Κυριακή με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Επιπλέον, η ακολουθία του Όρθρου θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί στις 7:00 π.μ.. Πράγματι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός. Συνεπώς, οι πιστοί καλούνται να προσέλθουν με σεβασμό στη μνήμη του προστάτη της πόλης. Το drlive.gr θα σας μεταφέρει όλο το κλίμα από τη μεγάλη πανήγυρη του Άργους.

Από drlive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *